Engleski jezik za djecu

Engleski jezik za djecu

Brojna istraživanja su pokazala da što se djeca ranije susretnu sa stranim jezikom, to je veća vjerovatnoća da će ga savladati bez poteškoća.

Alphabet je obezbijedio adekvatne programe engleskog jezika za učenike svih uzrasta, već od prvog razreda osnovne škole.

Djeca se postupno uvode u engleski jezik, vodeći računa o njihovoj kognitivnoj sposobnosti u određenom uzrastu. Udžbenici i metodika nastave se brižno odabiraju kako bi se kod djece stvorila i održavala jaka motivacija za učenje, kao i osjećaj sposobnosti usvajanja stranog jezika.

Na samom početku, uči se kroz raznovrsne igre, pjesmice, projekte, nastojeći kod učenika stvoriti osjećaj za jezik i motivaciju za učenje, te im omogućiti usvajanje početnog vokabulara u oblastima koje su relevantne za njihov uzrast, uz dobar izgovor. Kako raste njihova kognitivna sposobnost, tako se postepeno i gradivo usložnjava, tako da se od trećeg razreda već savladavaju sve četiri jezičke vještine (slušanje, čitanje, govor i pisanje), te značajno proširuje vokabular i usvajaju gramatička pravila. Gramatika se na ovom nivou još uvijek usvaja isključivo kroz kontekst, bez eksplicitnog objašnjavanja gramatičkih pravila.

Sa djecom uzrasta I-V razred radimo dva puta sedmično po 60 minuta. Učenici se razvrstavaju u grupe prema uzrastu i nivou poznavanja jezika.