Certifikati

Certfikati

Interni certifikati

Alphabet izdaje certifikate uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i u skladu sa sistemom Zajedničkog evropskog okvira za jezike (CEFR). Kao takav, certifikat je priznat onoliko koliko ga svaki individualni poslodavac ili institucija želi priznati po internom pravilniku. Drugim riječima, ovaj certifikat se može, ali ne mora, uvažiti kao dokaz o poznavanju jezika i u našoj državi i u inostranstvu.

Certifikat o poznavanju nekog stranog jezika mogu dobiti:
• polaznici naših kurseva – certifikat se izdaje ako polaznik po završetku kursa uspješno uradi najmanje 60% zadataka na testu (testiranje i izdavanje certifikata su besplatni),
• svi građani koji već poznaju neki jezik i nisu pohađali naše kurseve – certifikat se izdaje ako polaznik uspješno uradi najmanje 60% zadataka na testu (naplaćuje se naknada za testiranje i izdavanje certifikata),
• učenici osnovne i srednje škole – polaznici naših kurseva – certifikat se izdaje na osnovu pohađanja nastave (za prisutnost na minimalno 70 % od ukupnog broja održanih časova).

Certifikati priznati u inostranstvu

Jedini način da dobijete međunarodno priznatu potvrdu znanja jezika jeda položite međunarodno priznat jezički ispit. U slučaju engleskog jezika, to su Cambridge ESOL Exams, IELTS i TOEFL, te certifikati Goethe-Instituta, TELC, ÖSD ili TestDaFza njemački jezik. Svi ovi ispiti se zasebno plaćaju i ne obavezuju vas na pohađanje kursa, a polažu se isključivo u centrima sa ovlaštenjem nadležnih institucija. Osim navedenih certifikata, nadležna institucija ne mora uvažiti niti jedan certifikat izdat u bilo kojoj školi stranih jezika bilo gdje u svijetu.

Alphabet vam nudi pripremne časove za polaganje svih navedenih ispita, na svim nivoima. Na ovim pripremnim časovima, upoznajete se sa formom i specifičnostima pojedinih ispita, uvježbavate praktičnu izradu testova, unapređujete slabije vlastite jezičke vještine, čime povećavate vjerovatnoću polaganja ispita.

Ukoliko niste sigurni koji ispit trebate polagati i gdje to možete učiniti, pomoći ćemo vam da dođete do potrebnih informacija.